Fotografie cu o femeie înotând în piscină - Libresse

Înotul în timpul menstruației este perfect posibil. Chiar așa e. De fapt, este o metodă excelentă de ameliorare a crampelor și simptomelor de SPM și de a-ți îmbunătăți dispoziția.

Citește în continuare câteva sfaturi practice înainte de a plonja în apă – apoi poți să îți vezi de treabă.

Cum absorbantele au un nivel de absorbție foarte mare, nu vor mai avea niciun efect când intri în piscină la menstruație, pentru că vor absorbi foarte multă apă. Nu doar că nu arată bine, dar este și neigienic. Folosirea unui tampon când înoți este cea mai bună opțiune, pentru că este discret și îți va asigura protecție. Introdu unul nou chiar înainte să intri în piscină și vei fi în siguranță.

Dacă îți faci griji că tamponul va absorbi apă, tot ce trebuie să faci este să îl scoți la scurt timp după ce înoți. Există și o mică posibilitate ca tamponul să rețină bacterii din apa din piscină, așa că e o idee bună să fii mai atentă la igienă când înoți. Înoată, apoi folosește un produs de protecție nou și nu vei avea de ce să îți faci griji.

Dacă ești la plajă, asigură-te că te așezi nu prea departe de cea mai apropiată cafenea sau toaletă ca să poți să-ți schimbi ușor tamponul. Dacă ești în natură și nu există nicio toaletă în apropiere, va trebui să te ascunzi după niște tufișuri sau să improvizezi cu o umbrelă de plajă. Indiferent ce faci, să nu crezi că nu poți înota în timpul menstruației. Trebuie doar să te asiguri că planifici din timp și ai produse de schimb la tine.

Bineînțeles, ideea de a folosi un tampon îți poate crea disconfort, așadar evită înotul dacă ai menstruație abundentă. Dacă ești la școală, trebuie doar să-i spui profesorului de educație fizică că ești la ciclu și că vrei să eviți lecția de înot. Dar când fluxul este mai lejer, poți înota fără probleme fără niciun produs de protecție.

Înotul în timpul menstruației – mit sau realitate?

Apă
Mitul 1: Menstruația se oprește când intri în apă. [1]

Adevăr: Nu. Sângele nu poate curge din vagin datorită contrapresiunii apei din piscină, dar cu siguranță nu se oprește.

Rechin
Mitul 3: Rechinii te vor ataca dacă ești la menstruație. [2]

Adevăr: Contrar opiniei generale, rechinii nu vor simți sângele și nu te vor lua drept cină.

crampe
Mitul 4: Înotul îmi va înrăutăți crampele menstruale. [3]

Adevăr: Absolut fals. Exercițiile lejere, precum înotul, pot de fapt să ajute la ameliorarea durerilor menstruale.

[Referințe]

Continuă să te informezi