Calculator menstrual
Menstruația apare de obicei o dată pe lună (la fiecare 28-30 de zile), dar pentru multe femei nu este chiar atât de precis - aproximarea datei exacte sau a duratei următoarei tale menstruații poate fi uneori dificilă. De aceea avem nevoie de un calendar al menstruațiilor.
Data la care a început ultima menstruație și ai avut flux continuu (nu spotting)
Când a început ultima ta menstruație?
Câte zile a avut, în medie, menstruația ta în ultimele 3 luni?
Cât durează de obicei menstruația ta?
Câte zile trec, în medie, de la ultima menstruație până la următoarea?
Câte zile are ciclul tău menstrual?
Ciclul tău menstrual
- înainte de menstruație
- menstruație
- după menstruație
- mijlocul ovulației
-
Înainte de menstruație În zilele de dinaintea menstruației, sindromul premenstrual își poate face de cap - află cum să ameliorezi simptomele
Menstruație Când menstruația începe, țesutul uterin se desprinde și ai sângerări
După menstruație Sângerarea ar fi trebuit să se oprească până acum, dar este posibil să mai ai un flux foarte slab
Mijlocul ovulației În acest punct, unul dintre ovare eliberează un ovul și este posibil să ai secreție vaginală mai accentuată
Rezultatele calculatorului pentru menstruație nu au o precizie de 100%, iar asta este pentru că fiecare corp și ciclu menstrual diferă
Deci cum începe ciclul? Ei bine, se măsoară de la începutul menstruației când ai sângerare normală (deși s-ar putea să remarci niște spotting înainte). S-ar putea să te întrebi de unde vine tot acel sânge (și de ce este atât de mult)?
Menstruația apare deoarece țesutul uterului este eliminat - sângele este eliminat prin colul uterin, iar apoi prin vagin. Această sângerare durează între trei și cinci zile, și deși crezi că elimini litri de sânge, cantitatea normală de sânge din debitul tău menstrual este de 30-40 ml. Pentru mai multe informații, citește și articolul nostru despre cât de mult sânge este normal.
După ce se termină menstruația, corpul tău va începe să se pregătească de ovulație din nou, iar țesutul uterin (țesutul endometrial) se îngroașă pentru a găzdui un ovul fertilizat. Apoi unul dintre ovarele tale va elibera un ovul care se va deplasa printr-unul din trompele tale uterine către uter. Dacă pe drumul său s-a întâlnit cu un spermatozoid, atunci ovulul va fi fertilizat și poți rămâne gravidă. Dacă acel ovul nu a fost fertilizat atunci țesutul uterin nu mai este necesar - este eliminat, iar tot procesul se reia.
Ciclul mediu este de 28 de zile, dar nu te îngrijora dacă al tău nu este așa - poate fi între 21 și 35 de zile și este normal să varieze un pic de la o lună la alta. Este posibil să ai cicluri mai lungi la început, iar apoi să se scurteze pe măsură ce înaintezi în vârstă.
Poate fi de real folos să ai o idee clară când va fi următoarea menstruație. Ea nu trebuie să te oprească din a-ți trăi viața așa cum dorești, dar dacă te îngrijorează acel mare eveniment sau următoarea vacanță, atunci calendarul nostru te va ajuta să planifici. S-ar putea chiar să realizezi că ciclul tău este mai regulat decât crezi!
Medicii folosesc menstruația și ca indicator al sănătații generale a unei femei și schimbările pot fi simptomatice pentru alte aspecte legate de sănătate. Este important să știi ce este normal pentru tine, așa încât să identifici schimbările când le discuți cu medicul tău.
Și dacă vrei să ai un copil? Ei bine, calendarul nostru îți poate da un estimat când vei fi fertilă pentru a avea cele mai mari șanse să rămâi însărcinată.